FinD - Novice - Alibaba v četrtletju s krepko rastjo prihodkov in dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.8.2019

Alibaba v četrtletju s krepko rastjo prihodkov in dobička

Peking, 15. avgusta (STA) - Kitajski spletni trgovec Alibaba je v prvem četrtletju svojega poslovnega leta ustvaril 114,9 milijarde juanov (14,7 milijarde evrov) prihodkov, kar je 42 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je več kot podvojil na 21,2 milijarde juanov (2,7 milijarde evrov).

V družbi dobre rezultate pripisujejo demografskim trendom na Kitajskem in urbanizaciji, s čimer kažejo na vedno večji srednji sloj, ki živi v mestih in je pripravljen kupovati na Alibabinih platformah, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Alibaba je imela odlično četrtletje. Svojo bazo smo razširili na 674 milijonov aktivnih kupcev na letni ravni," je o rezultatih za trimesečje do konca junija dejal glavni izvršni direktor Daniel Zhang in napovedal, da bodo še naprej vlagali v razvoj tehnologije in s tem "pripeljali digitalno transformacijo milijonom podjetij po vsem svetu".

Prizadevajo si razširiti tudi poslovanje v tujini, predvsem v Jugovzhodni Aziji, kjer deluje njena spletna trgovina Lazada. Ta je že tretje četrtletje zapored beležila 100-odstotno rast števila nakupov na letni ravni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar