FinD - Novice - Direkcija za infrastrukturo z več naložbami na Solčavskem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.8.2019

Direkcija za infrastrukturo z več naložbami na Solčavskem

Solčava, 13. avgusta (STA) - Direkcija za infrastrukturo se je letos lotila posodobitve več cest in sanacij plazov v Občini Solčava. Tako trenutno poteka preplastitev regionalne ceste Solčava - Logarska dolina v dolžini 4,2 kilometra. Pogodbena vrednost del, ki bodo predvidoma zaključena v začetku oktobra, je 1,9 milijona evrov, so za STA povedali na direkciji.

Junija je direkcija zaključila projekt posodobitve 1,2 kilometra regionalne ceste Solčava - Podolševa. Gradbena dela v vrednost 1,2 milijona evrov so poleg posodobitve vozišča skupaj s prometno ureditvijo vključevala tudi ureditev odvodnjavanja, sanacijo usada, obnovo podpornih zidov in varovanje brežin.

Na cesti Sestre Logar - Pavličevo sedlo pa je trenutno v izvajanju sanacija plazu Jezera I s pilotno steno. Dela potekajo v dolžini 120 metrov, končana bodo predvidoma novembra letos, če bodo to dopuščale vremenske razmere, sicer pa spomladi prihodnje leto.

V teku je tudi sanacija plazu Jezera II dolžine 80 metrov, v drugi polovici tega meseca pa se bo začela še sanacija plazu Podolševa II v dolžini 70 metrov. Vrednost gradbenih del sanacije obeh omenjenih plazov znaša 740.900 evrov. Tudi v tem primeru velja, da bodo gradbena dela v primeru ugodnih vremenskih razmer končana novembra, sicer pa spomladi prihodnje leto.

Na Klemenčevem medtem poteka 50-metrska sanacija brežine, dela v vrednosti 221.500 evrov pa bodo trajala predvidoma do konca tega meseca.

Glede na vremenske razmere naj bi se letos začela tudi sanacija plazov Solčavsko. V teku je razpis za izvedbo del, ki so ocenjena na 2,3 milijona evrov. V načrtu je sanacija plazov s pilotnimi stenami in kamnitimi zložbami ter rekonstrukcija bližnje ceste z odvodnjavanjem v dolžini 440 metrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar