FinD - Novice - Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative Eureka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.8.2019

Evropska sredstva za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative Eureka

Ljubljana, 09. avgusta (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločbo o finančni podpori za javni razpis za dodeljevanje spodbud v okviru mednarodne tehnološke iniciativa Eureka za leto 2019. Vrednost javnega razpisa znaša dobrih 4,6 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,7 milijona evrov.

Predmet razpisa, ki ga je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo danes objavilo v uradnem listu, je sofinanciranje slovenskega dela mednarodnih raziskovalno-razvojnih projektov v okviru programa Eureka, so sporočili iz vladne službe.

Skupna razpisana sredstva za projekte iz kohezijske regije vzhodna Slovenija znašajo 2,82 milijona evrov, za projekte iz zahodne Slovenije pa 1,80 milijona evrov. Razmerje med sredstvi EU in slovensko udeležbo je 80 proti 20 odstotkov, koriščenje sredstev pa bo možno v proračunskih letih 2020, 2021, 2022 in 2023.

Cilj razpisa je dodelitev nepovratnih sredstev vsaj desetim projektom, ki morajo biti uvrščeni vsaj v eno od prednostnih področij uporabe veljavne strategije pametne specializacije. Z razpisom želijo spodbuditi spodbuditi vključevanje podjetij v mednarodne projekte Eureka in jim omogočiti pogoje, da ostajajo v koraku z evropskimi raziskovalno-razvojnimi in podjetniškimi trendi.

Iniciativa Eureka je usmerjena predvsem v tržno realizacijo znanj skozi konkretne inovacijske projekte, ki zagotavljajo konkurenčne tehnologije in izdelke ter njihovo uporabo, sodelovanje in prenos znanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar