FinD - Novice - Magna International v polletju z nižjimi prihodki, višjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

Magna International v polletju z nižjimi prihodki, višjim dobičkom

Toronto, 08. avgusta (STA) - Kanadski avtomobilski proizvajalec Magna International je v prvem polletju letos ustvaril 20,7 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje, kar je 1,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je bil z 1,6 milijarde dolarjev višji za 21 odstotkov, je danes objavila družba.

Polletni prihodki bi bili ob neupoštevanju tečajnih razlik za štiri odstotke višji kot v lanskem obdobju, so zapisali v sporočilu, objavljenem na spletni strani družbe.

Prodajni prihodki so upadli tudi samo v drugem četrtletju, in sicer za 1,5 odstotka na 10,1 milijarde dolarjev. Čisti dobiček je bil za 28 odstotkov nižji kot v lanskem drugem trimesečju, znašal je 452 milijonov evrov.

Graška podružnica Magna Steyr, ki je zgradila lakirnico v Hočah in je edini del Magne International, ki v celoti sestavlja vozila, je prihodke od prodaje v drugem četrtletju povečala za 40,8 odstotka na 1,8 milijarde evrov, v polletju pa za 26,9 odstotka na 3,7 milijarde evrov.

Magna International je tudi ob tokratni objavi rezultatov nekoliko znižala napoved prihodkov za celotno leto, in sicer naj bi znašali med 38,9 in 41,1 milijarde dolarjev, potem ko so prej napovedovali med 39,1 in 41,3 milijarde dolarjev. Napoved čistega dobička ostaja med 1,9 in 2,1 milijarde dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar