FinD - Novice - Lekarna Ljubljana ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

Lekarna Ljubljana ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem

Ljubljana, 08. avgusta (STA) - Lekarna Ljubljana je ponovno vzpostavila centralni informacijski sistem. Vanj je že vključena enota pri polikliniki, v kateri poteka izdaja zdravil na elektronski recept, stranke pa lahko opravijo tudi nakup zdravil brez recepta. Druge enote lekarne se bodo v sistem vključevale postopoma tekom dneva, so sporočili iz Lekarne Ljubljana.

V sporočilu za javnost so napovedali, da bodo o delovanju informacijskega sistema v enotah sproti obveščali medije in javnost prek spletne strani Lekarne Ljubljana, informacije pa bodo dostopne tudi prek klicnih centrov lekarne.

V ponedeljek je bila namreč Lekarna Ljubljana tarča napada izsiljevalskega računalniškega virusa, ki je začasno onemogočil delovanje informacijskega sistema. V torek so enote svoja vrata zaprle, v sredo pa so zdravila izdajale le na papirnati recept, in še to le za zdravila, ki ji ni bilo treba doplačati. Enako je veljalo tudi za ljubljansko dežurno lekarno pri polikliniki. Bolniki so morali za izdajo zdravila s seboj imeti tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

Medtem v zasebnih lekarnah izdaja zdravil vseskozi poteka nemoteno. V Ljubljani je to v 14 zasebnih lekarnah s koncesijo.

Napad izsiljevalskega virusa preiskuje policija, informacijski pooblaščenec pa je uvedel inšpekcijski postopek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar