FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.8.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 07. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Adacta je del poslovanja, ki je povezano s svetovanjem, razvojem in uvajanjem rešitev Microsoft Dynamics, Qlik in Cornerstone, na tem področju pa je zaposlenih 300 ljudi, prodala družbi BE-terna v lasti nemškega sklada Deutsche Private Equity. BE-terna je eden vodilnih evropskih integratorjev rešitev Microsoft in Infor, ki zaposluje 500 ljudi ter posluje na 12 lokacijah v Nemčiji, Avstriji in Švici, so sporočili iz Adacte. Del dejavnosti Adacte, povezan z razvojem in uvajanjem rešitev za zavarovalnice (pod blagovno znamko AdInsure) in rešitev za nekatere druge finančne ustanove, bo septembra prenesen na novoustanovljeno podjetje Adacta Fintech, ki ostaja v rokah družbe Adacta Holding, so še sporočili.

Franc Jager se je po umiku iz vodenja trgovske verige podal v nepremičninske in gradbene posle. Julija je najel in odprl hotel Colentum na Murterju. Na Pagu ima ob morju pet hektarjev veliko zemljišče, kjer prav tako načrtuje hotel in apartmaje, je danes poročal časnik Večer.

Skupščina Pomurskih Mlekarn, ki je v lasti družbe RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina, je danes sklenila, da bilančni dobiček za lani v višini 2,9 milijona evrov ostane nerazporejen. Vodstvu je podelila razrešnico, med drugim izhaja iz zapisnika, danes objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar