FinD - Novice - Nemška industrija v prihodnjih mesecih pričakuje krčenje proizvodnje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

Nemška industrija v prihodnjih mesecih pričakuje krčenje proizvodnje

München, 07. avgusta (STA) - Pričakovanja glede rasti proizvodnje so se med nemškimi industrijskimi podjetji julija poslabšala. Kazalnik, ki ga izračunava münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo, se je z junijskih -2,1 točke julija znižal na -5,7 točke, kar je najnižje po novembru 2012. "Konca recesije v nemški industriji še ni na vidiku," so poudarili na inštitutu.

Kazalnik meri pričakovano gibanje proizvodnje. Njegova negativna vrednost pomeni poslabšanje pričakovanj; bolj kot je negativna, slabša so pričakovanja. Vrednost nič pomeni nespremenjena pričakovanja.

"Obeti za nemško industrijo so trenutno vse prej kot rožnati. Vse več podjetij napoveduje, da nameravajo v prihodnjih treh mesecih skrčiti proizvodnjo. Število pesimistov zdaj že močno presega število optimistov," je poudaril analitik pri Ifu Robert Lehmann in dodal, da konca recesije v nemški industriji še ni na vidiku.

Največji padec proizvodnje pričakujejo podjetja iz strojne industrije. Edini sektor, ki v povprečju ostaja optimističen, je kemična industrija.

Nemško gospodarstvo se tako kot številna druga sooča z naraščajočimi globalnimi negotovostmi, ki jih je povzročil ameriški predsednik Donald Trump s protekcionističnimi trgovinskimi ukrepi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar