FinD - Novice - Borze v območju z evrom začele z rastjo, londonska s padcem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

Borze v območju z evrom začele z rastjo, londonska s padcem

Frankfurt/Pariz/London, 07. avgusta (STA) - Na najpomembnejših borzah v območju z evrom se je dan začel v znamenju rasti, medtem pa v Londonu prevladuje rahel pesimizem. V britanski prestolnici so vlagatelji zabeležili že šest zaporednih negativnih trgovalnih dni, predvsem zaradi trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko.

Do približno 9.30 po srednjeevropskem času je indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 pridobil 0,33 odstotka. V Frankfurtu se je DAX zviševal za 0,54 odstotka, v Parizu pa CAC 40 za 0,18 odstotka.

V Londonu je bil FTSE 100 0,13 odstotka pod gladino.

Tečaj evra se malenkost znižuje. Na frankfurtski borzi je bilo treba zjutraj za en evro odšteti 1,1192 dolarja, kar je 0,05 odstotka pod torkovo zaključno vrednostjo. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v torek postavila pri 1,1187 dolarja.

V neenotnem vzdušju se je danes izteklo trgovanje v Aziji. Tokijska borza je izgubila 0,3 odstotka, prav za toliko je padel osrednji indeks v Šanghaju. Seulska borza je zdrsnila za 0,4 odstotka, sta pa za več kot odstotek porasli borzi v Manili in Džakarti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar