FinD - Novice - V Novi Gorici bodo nadaljevali Primorjev stanovanjski projekt
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

V Novi Gorici bodo nadaljevali Primorjev stanovanjski projekt

Nova Gorica, 07. avgusta (STA) - Družba K. Tivoli bo na zemljišču na Majskih poljanah v Novi Gorici, ki ga je kupila iz stečaja gradbinca Primorje, zgradila dve stolpnici s skupno 145 stanovanji, kot je načrtovalo že Primorje, so povedali v družbi. Prva stolpnica s 73 stanovanji bo predvidoma končana konec leta 2020.

Na območju je ena stolpnica že postavljena, predvideni sta še dve. Kot so STA povedali v družbi K. Tivoli, je gradbeno dovoljenje veljavno in v skladu z njim se bodo izvajala dela. V stolpnicah je predvidenih skupno 145 stanovanj in 19 poslovnih objektov. Predviden rok dokončanja prve faze, stolpnice B, je konec leta 2020.

Investicija je ocenjena na 25 milijonov evrov, je v torek poročal časnik Finance. Po navedbah časnika je v stolpnici B načrtovanih 73, v stolpnici A pa 72 stanovanj.

K. Tivoli, v katerem imata po 49-odstotni delež družba Kolektor Koling in zagrebški Iskraemeco, je zgradila stanovanjsko sosesko Belle Vie Tivoli na območju nekdanjega Slovenijavina v ljubljanski Šiški, v kateri je 195 stanovanj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar