FinD - Novice - Cene nafte nespremenjene
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.8.2019

Cene nafte nespremenjene

Singapur, 07. avgusta (STA) - Naftni trg je danes v znamenju stagnirajočih cen črnega zlata. Trgovinske napetosti med ZDA in Kitajsko vplivajo tudi na dogajanje na naftnem trgu, dodatno pa razpoloženje narekuje najnovejši podatek o upadu zalog nafte v ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Cena severnomorske nafte vrste brent z oktobrskim dobavnim rokom se danes giblje okoli 58,95 dolarja, kar je približno toliko kot v torek. Stagnira tudi cena zahodnoteksaške nafte s septembrskim dobavnim rokom, za 159-litrski sod je treba plačati 53,63 dolarja.

Trgovinske napetosti med ZDA in Kitajsko vplivajo tudi na naftni trg. Od sredine julija se je črno zlato pocenilo za več kot 10 odstotkov, trgovci pa so zaskrbljeni, da bo spor še nadalje zarezal v že tako šibko svetovno gospodarstvo. To bo vplivalo na padec povpraševanja po nafti in naftnih derivatih, kot je bencin.

Poleg tega na trg vpliva tudi stanje v ameriških zalogah. Te so se po zadnjih podatkih zasebnega inštituta API prejšnji teden znižale. Trg danes sicer pričakuje vladne podatke o gibanju zalog. Če bodo tudi ti pokazali upad zalog, bo to že osmi padec zapored.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar