FinD - Novice - Furs pozdravlja predlagane spremembe kategorizacije obrazcev REK-1
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.8.2019

Furs pozdravlja predlagane spremembe kategorizacije obrazcev REK-1

Ljubljana, 06. avgusta (STA) - Finančna uprava RS (Furs) pozdravlja nedavno pobudo Delavske svetovalnice, da bi se obrazec za obračun davčnega odtegljaja za dohodke iz delovnega razmerja (REK-1) kategoriziral kot verodostojno listino. Poudarjajo pa, da je treba takšen predlog temeljito preučiti z več vidikov in v postopek vključiti vse relevantne deležnike.

Kot so na Fursu zapisali na svojih spletnih straneh, pobudo Delavske svetovalnice pozdravljajo, saj se tudi sami ves čas trudijo nadgrajevati funkcionalnosti mobilne aplikacije eDavki.

"Je pa treba takšno pobudo, ki zahteva tudi spremembe zakonodaje, temeljito preučiti z več vidikov, kot sta pravni in informacijski, ter v postopek za njeno uresničenje vključiti vse relevantne deležnike," so dodali.

V Delavski svetovalnici so Fursu in ministrstvu za pravosodje predlagali, da se obrazcu REK-1, ki ga mora delodajalec oddati Fursu, podeli enako kategorizacijo, kot jo ima plačna lista. Slednja je po obstoječi zakonodaji namreč opredeljena kot "verodostojna listina, na podlagi katere lahko delavec predlaga sodno izvršbo".

Če bi bil REK-1 verodostojna listina in bi delavec lahko do njega dostopal prek aplikacije eDavki, bi lahko v primeru, da mu delodajalec ne izroči plačne liste, namreč predlagal sodno izvršbo, so poudarili v svetovalnici.

Furs je sicer po nedavnem poročanju medijev prav na podlagi obrazcev REK-1 izračunal, da lani regres ni bil izplačan skoraj 68.000 delavcem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar