FinD - Novice - Skupina Intesa Sanpaolo v polletju povečala dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.8.2019

Skupina Intesa Sanpaolo v polletju povečala dobiček

Milano, 01. avgusta (STA) - Italijanska bančna skupina Intesa Sanpaolo je v prvem letošnjem polletju ustvarila 2,27 milijarde evrov čistega dobička, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja se je sicer znižal za 3,8 odstotka na 9,1 milijarde evrov. V Sloveniji je dobiček iz poslovanja porasel za 7,4 odstotka na 37 milijonov evrov.

Operativni stroški skupine so se v primerjavi s prvim lanskim polletjem znižali za 3,2 odstotka na 4,47 milijarde evrov. Količnik najkakovostnejšega lastniškega kapitala (CET 1) je bil pri 13,9 odstotka, je razvidno iz poročila o poslovanju, objavljenega na spletnih straneh skupine.

V drugem četrtletju se je dobiček iz poslovanja v primerjavi s predhodnim četrtletjem zvišal za 6,6 odstotka na 4,68 milijarde evrov, čisti dobiček pa je dosegel 1,22 milijarde evrov (v prvem četrtletju 1,05 milijarde). Operativni stroški so narasli za 2,8 odstotka na 2,27 milijarde evrov.

V Sloveniji je dobiček iz poslovanja v prvem polletju dosegel 37 milijonov evrov, kar predstavlja 0,4 odstotka celotnega dobička iz poslovanja skupine.

"Rezultati kažejo, da je skupina trdno na poti do zastavljenih ciljev. Za nami je odlično polletje," so ob objavi rezultatov poudarili v Intesi Sanpaolo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar