FinD - Novice - Societe Generale v drugem četrtletju s padcem dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2019

Societe Generale v drugem četrtletju s padcem dobička

Pariz, 01. avgusta (STA) - Francoska bančna skupina Societe Generale, katere del je zaenkrat tudi še slovenska banka SKB, je v drugem letošnjem četrtletju ustvarila 1,05 milijarde evrov čistega dobička, kar je 14 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Je pa banki uspelo nekoliko zvišati količnik najbolj kakovostnega Tier 1 kapitala, kar je pomirilo vlagatelje.

Prihodki Societe Generale so se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP znižali za 2,6 odstotka na 6,3 milijarde evrov, kar je skladno s pričakovanji analitikov.

Količnik najbolj kakovostnega Tier 1 kapitala je banka medtem zvišala na 12 odstotkov, kar je njene delnice v današnjem trgovanju na pariški borzi zvišalo za 4,4 odstotka.

"Societe Generale je predložila še en dokaz uspešnega uresničevanja njenega strateškega načrta, ki ima dva prednostna finančna cilja: povečati raven kapitala in izboljšati dobičkonosnost," je poudaril generalni direktor Societe Generale Frederic Oudea.

Francoski bančni velikan je lastnik SKB banke postal leta 2001, letos pa se je po prodajah bank na Hrvaškem, v Srbiji, Albaniji in Bolgariji odločil za izstop s slovenskega trga. Maja je z madžarsko finančno skupino OTP podpisal dogovor o prodaji SKB banke ter njenih hčerinskih družb SKB Leasing in SKB Leasing Select. Posel bo zaključen po pridobitvi vseh dovoljenj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar