FinD - Novice - Izbrali izvajalca za gradnjo nove garažne hiše v Luki Koper
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.8.2019

Izbrali izvajalca za gradnjo nove garažne hiše v Luki Koper

Koper, 01. avgusta (STA) - Izbor izvajalca za izgradnjo garažne hiše na območju Luke Koper je postal pravnomočen. Novo garažno hišo s 6000 parkirnimi mesti bo gradilo podjetje GIC gradnje iz Rogaške Slatine s poslovnim partnerjem Pro-concrete iz Nove Gorice, so danes sporočili iz Luke Koper.

Nova garažna hiša bo imela 6000 parkirnih mest, kar bo omogočilo povečanje letnega pretovora za okoli 162.000 avtomobilov. Z izgradnjo garaže bodo v Kopru ustregli čedalje večjemu povpraševanju strank po pokritih skladiščnih površinah, hkrati pa bodo povečali enkratno skladiščno zmogljivost in izboljšali interno logistiko pri pretovoru avtomobilov, so navedli v Luki.

Kot so spomnili, sta v sklopu povečanja zmogljivosti avtomobilskega terminala v teku še projekt izgradnje priveza za ro-ro ladje, to so ladje za prevoz vozil, v tretjem bazenu in nova skupina železniških tirov v zaledju tretjega bazena.

Avtomobilski terminal Luke Koper je v minulih letih postal eden najpomembnejših v Evropi in sodi med največje v Sredozemlju. Po podatkih iz leta 2018 je Koper še vedno med prvimi tremi evropskimi pristanišči v Sredozemlju. V lanskem letu so tako skupno pretovorili več kot 754.000 vozil, kar v primerjavi s predhodnim letom predstavlja dveodstotno rast.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar