FinD - Novice - Samsung Electronics s 53-odstotnim četrtletnim padcem dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.7.2019

Samsung Electronics s 53-odstotnim četrtletnim padcem dobička

Seul, 31. julija (STA) - Južnokorejski tehnološki velikan Samsung Electronics je v drugem četrtletju v luči šibkejšega trga čipov in naraščajočih trgovinskih napetosti med Seulom in Tokiom ustvaril 5180 milijard vonov (3,9 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 53 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Dobiček iz poslovanja se je v drugem četrtletju ustavil pri 6600 milijardah vonov, kar je 56 odstotkov nižje kot v enakem lanskem obdobju, prihodki od prodaje pa so se ustavili štiri odstotke nižje pri 56.130 milijardah vonov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Razlogi za poslabšanje poslovanja daleč največjega korejskega poslovnega konglomerata in enega največjih svetovnih tehnoloških igralcev se skrivajo predvsem v poslabšanju razmer na trgu spominskih čipov, kar je posledica povečane negotovosti v svetovnem gospodarstvu, tehnološkega spopada med Kitajsko in ZDA ter presežne ponudbe ne trgu.

Čeprav je Samsung tudi največji izdelovalec pametnih mobilnikov, največ denarja ustvari s proizvodnjo čipov. Je pa tudi na trgu pametnih telefonov vse bolj pod pritiskom cenejše konkurence kitajskih podjetij na čelu s Huaweijem. Slednji je sicer v drugem četrtletju zaradi napovedi ameriških ukrepov proti njemu doživel udarec, Samsung pa si precej obeta od letos predstavljenega mobilnika S10, ki je prilagojen mobilnemu omrežju 5G.

Po drugi strani pa je korejski velikan zabeležil težave pri preskusu prepogljivega aparata Galaxy Fold, zaradi katerih je moral preložiti začetek njegove prodaje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar