FinD - Novice - Lidlov logistični center v Arji vasi jeseni v obratovanje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.7.2019

Lidlov logistični center v Arji vasi jeseni v obratovanje

Arja vas, 29. julija (STA) - Lidlov poslovno-logistični center v Arji vasi, vreden 70 milijonov evrov, bo začel obratovati pozno jeseni. Dela, ki so se začela junija lani, so v zaključni fazi. Sledile bodo priprave na selitev na novo lokacijo v Arji vasi s sedanje lokacije v Komendi.

Kot so za STA danes povedali v Lidlu, je v logističnem centru predvidena zaposlitev okoli 200 novih delavcev, ki so jih v minulih mesecih že zaposlili, tako da se okrepljene ekipe že pripravljajo na delo v novem, večjem logističnem centru. Ta bo namreč približno enkrat večji od zdajšnjega.

Z novim logističnim centrom v velikosti več kot 57.000 kvadratnih metrov namerava Lidl Slovenija utrditi položaj enega pomembnejših trgovskih podjetij in zaposlovalcev v Sloveniji. Družba zaposluje okrog 1500 delavcev.

To bo eden prvih modularnih Lidlovih centrov na svetu, s čimer se bodo logistične poti skrajšale in prilagodile trenutnim potrebam. S centrom, ki bo imel med drugim na strehi sončno elektrarno, se bo Lidl, ki je v Sloveniji navzoč 11 let, potegoval za certifikat trajnostne gradnje in delovanja.

Lidl načrtuje še eno veliko investicijo. V ljubljanskem Zalogu načrtuje logistični center, ki ne bi pokrival le Slovenije, ampak širšo regijo. Ljubljanski mestni svetniki so podrobni občinski prostorski načrt za naložbo na območju med ranžirno postajo in Zaloško cesto potrdili, krajani pa se bojijo, da se jim bo zaradi povečanega prometa in hrupa občutno poslabšala kakovost življenja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar