FinD - Novice - Skupščina Fortenove potrdila refinanciranje milijardnega posojila
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.7.2019

Skupščina Fortenove potrdila refinanciranje milijardnega posojila

Zagreb/Amsterdam, 26. julija (STA) - Skupina Fortenova, ki je nastala iz zdravega dela Agrokorja, bo refinancirala nekaj več kot milijardo evrov vredno posojilo iz leta 2017 z izdajo štiriletne obveznice v višini 1,2 milijarde evrov, je danes sklenila skupščina v Amsterdamu. Na ta način bo skupina precej znižala obresti, ki jih ima zaradi velikega dolga.

Obrestna mera pri izdaji obveznice je postavljena pri 7,3 odstotka plus Euribor, ki bo imel spodnjo mejo pri enem odstotku, so po skupščini sporočili iz Fortenove. Pri obstoječem kreditu je morala Fortenova sicer junija plačevati že 13-odstotno obrestno mero, z refinanciranjem pa naj bi prihranili približno 30 milijonov evrov.

Refinanciranje bo vodil ameriški investicijski sklad HPS Investment Partners, in sicer v sodelovanju z rusko VTB banko, ki je lastnica 7,5-odstotnega deleža Fortenove. Predlog o refinanciranju je na današnji skupščini prejel 80-odsotno podporo.

Po napovedih naj bi postopek refinanciranja sklenili do konca avgusta, nato pa se bodo osredotočili na zvišanje dobičkonosnosti, izboljšanje učinkovitosti in ustvarjanje dodatne vrednosti za vse delničarje, je izpostavil izvršni direktor Fortenove Fabris Peruško.

O sklepu skupščine družbe je danes obvestil tudi hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. Po srečanju so s sedeža hrvaške vlade sporočili, da bo po uspešno izpeljanem postopku izredne uprave refinanciranje dolga zagotovilo srednjeročno finančno stabilnost poslovanja.

Ob tem so izpostavili uspešno poslovanje Fortenove, saj je ocenjeni dobiček iz poslovanja ključnih podjetij skupine za pet odstotkov višji kot je bil v enakem obdobju lani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar