FinD - Novice - Hostel Bledec v roke študentom blejske šole za turizem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.7.2019

Hostel Bledec v roke študentom blejske šole za turizem

Bled, 28. julija (STA) - Osrednji blejski hostel Bledec je letošnje poletje zaprt, saj v njem trenutno poteka prenova. Jeseni je hostel v upravljanje prevzela Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled, ki bo v njem uredila študentski dom, ob poletjih pa bodo objekt, v katerem bo predstavljena gorenjska industrijska dediščina, znova tržili kot hostel.

Kot je pojasnil direktor Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled Peter Mihelčič, so objekt prevzeli po sklepu vlade, ki je oktobra lani odločila, da jim objekt da v upravljanje. Sedaj so v fazi prenove, tako da se bodo oktobra lahko vanj vselili študenti. Nato bodo oblikovali projektno skupino in se s študenti lotili dela, da bi hostlu dali povsem novo zgodbo v blejskem turizmu.

"Naši študenti bodo skupaj s študenti fakultete za dizajn v Ljubljani prenovili hostel in mu dali novo dušo ter prostor na trgu," je povedal Mihelčič in pojasnil, da bodo vanj vključili industrijsko dediščino gorenjskih podjetij, ki jo bodo predstavili po posameznih sobah. Študentje, ki praktične izkušnje nabirajo tudi že v šolskem hotelu Astoria na Bledu, bodo nato sami upravljali s hostlom in z njim promovirali tudi gorenjska podjetja in njihovo dediščino.

Vsako sobo bodo uredili v stilu predstavitve gorenjske industrijske dediščine. Tako bi denimo uredili Elanovo, Pekovo in železarsko sobo. "Študenti so zelo inovativni in bodo prišli do kreativnih rešitev," je izpostavila predavateljica na blejski višji šoli Darja Radić, ki je prepričana, da bodo njihove predstavitve zanimive tako za same Gorenjce kot tudi za turiste.

S sobami bi turistom pokazali, da je bila Gorenjska nekoč zelo močna industrijska regija in jih spodbudili k ogledom dediščine. "Skozi te predstavitve industrijske dediščine bi potem naši študenti organizirali zanimiva doživetja po Gorenjski, po katerih bi vodili goste hostla in tudi druge blejske turiste," je pojasnila Radićeva in dodala, da bi na ta način odprli tudi šolsko turistično agencijo, ki je šola še nima, v njej pa bi študenti dobili praktične izkušnje z agencijskimi posli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar