FinD - Novice - V prvem polletju manj ponarejenih evrskih bankovcev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2019

V prvem polletju manj ponarejenih evrskih bankovcev

Frankfurt, 26. julija (STA) - Evropska centralna banka (ECB) je v prvi polovici letošnjega leta zabeležila upad ponarejenih evrskih bankovcev. Policija, trgovci in banke so jih nabrali okoli 251.000, kar je 16,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Škoda z naslova ponaredkov se je v medletni primerjavi znižala s 17,4 milijona evrov na 13,5 milijona evrov, je sporočila ECB.

Če je trend na področju ponarejenih evrskih bankovcev na splošni ravni v evrskem območju ugoden, pa to ne velja za Nemčijo. Nemška centralna banka Bundesbank je namreč zaznala rahlo rast, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji so imeli tako med januarjem in kocem junija 27.600 ponaredkov, skupaj pa je bilo škode za 1,6 milijona evrov, kar je 2,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Kot so pojasnili v osrednji denarni ustanovi v Nemčiji, to statistično pomeni en ponarejen evrski bankovec na 10.000 prebivalcev na leto.

Opozorili so še, da beležijo tudi ponarejene evrske kovance. Letos jih je bilo do konca junija 19.800, potem ko jih je bilo lani v tem času 16.100.

V območju evra in Nemčiji je najpogosteje ponarejen bankovec za 50 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar