FinD - Novice - Gorenje število preseženih delavcev znižalo na 71
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2019

Gorenje število preseženih delavcev znižalo na 71

Velenje, 26. julija (STA) - Vodstvo Gorenja, ki je pred tednom dni napovedovalo vročitev odpovedi pogodb o zaposlitvi 86 presežnim delavcem, je odpovedi vročilo 71 zaposlenim. Kot je danes povedal predsednik sindikata Skei Gorenje Žan Zeba, se je Gorenjeva uprava zaradi potreb proizvodnje odločila obdržati nekaj delavcev.

Zeba pričakuje, da bo po tritedenskem dopustu, na katerem so trenutno delavci Gorenja, proizvodnja bolj zasedena, zato pa bodo potrebovali 150 delavcev. Po njegovi oceni bi prav zaradi odpuščanj lahko nastale težave pri novih zaposlitvah.

V Gorenju so v okviru reorganizacije poslovnih procesov sprva predvideli, da bo v matični družbi v Velenju presežnih delavcev 270, nato se je številka znižala na 104, zdaj pa na 71 delavcev.

Na seznamu presežnih delavcev so zaposleni v režijskih službah, ki so vezane na proizvodnjo, kot so skladiščniki, blagovni manipulanti in kontrolorji kakovosti.

V postopkih, ki tečejo že dlje časa, je sicer Gorenje nove pogodbe zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest ponudilo 1393 zaposlenim v režiji. Pri tem so ti zaposleni ohranili obstoječe plače in druge pravice.

V Gorenju, ki je od lani v lasti kitajske korporacije Hisense, so pred časom poudarili, da želijo z reorganizacijo zagotoviti razmere za dolgoročno rast in razvoj ter da reorganizacija in optimizacija poslovanja ne bosta omejeni le na matično podjetje, temveč bodo vanju vključene tudi vse hčerinske družbe ter poslovne enote v tujini.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar