FinD - Novice - Delnice Amazona navzdol zaradi prenizkega četrtletnega dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.7.2019

Delnice Amazona navzdol zaradi prenizkega četrtletnega dobička

New York, 26. julija (STA) - Vlagatelji Wall Streeta so z razočaranjem sprejeli poročilo o poslovanju Amazona v minulem drugem četrtletju, čeprav so prihodki v primerjavi z enakim lanskim narasli za 20 odstotkov na 63,4 milijarde dolarjev. Rast je presegla pričakovanja analitikov, a je razočaral dobiček.

Čisti dobiček Amazona je znašal 2,6 milijarde dolarjev, s čimer so se končala štiri zaporedna četrtletja rekordnega dobička. Prilagojeni dobiček brez enkratnih stroškov je znašal 5,22 dolarja na delnico, analitiki pa so pričakovali 5,57 dolarja na delnico.

Delnice Amazona so se do konca rednega dela borznega trgovanja v četrtek pocenile za 1,35 odstotka, po objavi rezultatov v podaljšanem trgovanju pa še za 1,59 odstotka na 1942,50 dolarja. V letošnjem letu so se delnice sicer doslej podražile za 32 odstotkov.

Amazon v tekočem četrtletju pričakuje od 66 do 70 milijard dolarjev prihodkov, kar je štiri odstotke več od pričakovanj. Pričakuje tudi med 2,1 do 3,1 milijarde dolarjev dobička, kar pa je 29 odstotkov manj od pričakovanj.

Glavni finančni direktor Brian Olsavsky je dejal, da so za uvedbo dostave naročenega blaga v enem dnevu za člane storitve prime doslej porabili 800 milijonov dolarjev. Zadeva v celoti ne bo stekla še nekaj mesecev, vendar pa je za te člane doslej za enodnevno dostavo dostopnih že okrog deset milijonov proizvodov.

Mednarodna prodaja je v drugem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim lani narasla za 12 odstotkov na 16,4 milijarde dolarjev, prodaja v fizičnih trgovinah, kot je Whole Foods, se je ustavila pri 4,3 milijarde dolarjev, spletna prodaja, ki je največji vir prihodkvo, je narasla za 16 odstotkov.

Amazon se trenutno sooča s protimonopolno preiskavo Evropske komisije in preiskavo pravosodnega ministrstva ZDA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar