FinD - Novice - V Italiji zaradi stavke obstal del vlakov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.7.2019

V Italiji zaradi stavke obstal del vlakov

Rim, 24. julija (STA) - V Italiji danes pod sloganom Poženimo državo znova v tek poteka stavka v prometnem sektorju. Med drugim so odpovedani številni železniški prevozi v regionalnem prometu, v Rimu bo popoldne začasno zaustavljena podzemna železnica, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

V Italiji danes stavkajo zaposleni v železniškem in lokalnem prometu ter v logistični panogi. Prizadeti so tudi taksiji, ladijski promet, storitev najema avtomobilov ter avtocestni promet, so sporočili sindikati.

S stavko sindikati opozarjajo vlado, ki jo sestavljata Liga in Gibanje pet zvezd, da že predolgo odlaša z nujnimi ukrepi na področju zaposlovanja in varnosti v transportu. Izpostavljajo potrebo po investicijah in skrbnejšem načrtovanju na področju prometa.

"Od učinkovitosti, kakovosti in razširjenosti javnega prometa je odvisna kakovost življenja milijonov ljudi," je izpostavil predsednik regije Toskana Enrico Rossi, ki podpira stavko.

V železniškem prometu se je stavka začela ob 9. uri in bo trajala do 17. ure. Odpovedani so predvsem regionalni vlaki, medtem ko hitri vlaki na najpomembnejših progah vozijo nemoteno. V Rimu bo med 12.30 in 16.30 ustavljena podzemna železnica.

Če so zapornice na cestninskih postajah na avtocestah odprte, pa to še ne pomeni, da je vožnja po njih brezplačna. Kdor cestnine ne bo plačal na avtomatskem plačilnem mestu, bo račun lahko tudi čez več mesecev prejel po pošti na dom, so posvarili v nemškem avtomobilskem klubu ADAC.

Prometni minister Danilo Toninelli je bil do stavke kritičen, predvsem v luči dejstva, da je Italija na vrhuncu poletne turistične sezone.

V petek bo sicer sledila še stavka v zračnem prometu, in sicer med 10. in 14. uro. Letalskim potnikom oblasti svetujejo, naj se za več informacij obrnejo na svojo letalsko družbo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar