FinD - Novice - PSA kljub manjši prodaji okrepil dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.7.2019

PSA kljub manjši prodaji okrepil dobiček

Pariz, 24. julija (STA) - Francoska avtomobilska skupina PSA, ki izdeluje avtomobile znamk Peugeot in Citroen, je v prvem polletju okrepila dobiček kljub manjši količinski prodaji avtomobilov. Čisti dobiček se je med januarjem in junijem zvišal za 23,7 odstotka na 1,8 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

PSA, ki proizvaja tudi avtomobile znamk DS, Opel in Vauxhall, je v prvem polletju vknjižil 38,3 milijarde evrov prihodkov od prodaje. To je 0,7 odstotka manj kot v prvih šestih mesecih lani.

Količinsko se je prodaja njegovih avtomobilov v primerjalnem obdobju zmanjšala za 12,8 odstotka na 1,9 milijona vozil, kot je PSA že sporočil pred kratkim.

"Trg je postal v prvem polletju bolj zahteven, a to nam ni preprečilo doseganja močnih rezultatov," je novinarjem v telefonski konferenci povedal prvi finančnik koncerna Philippe de Rovira. "Velike izzive smo presegli z učinkovitostjo in pomembnim uspehom naših novih produktov," je dodal.

Velik del padca prodaje v prvem polletju je posledica ustavljene prodaje v Iranu zaradi ponovno uvedenih ameriških gospodarskih sankcij proti islamski republiki. Drugi pomemben dejavnik je velik padec prodaje na Kitajskem, kjer je PSA ustvaril okoli 300 milijonov evrov izgube.

PSA trenutno tehta možnosti, da bi oklestil svojo proizvodnjo na Kitajskem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar