FinD - Novice - Skupščina SKB popolnila upravni odbor
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.7.2019

Skupščina SKB popolnila upravni odbor

Ljubljana, 23. julija (STA) - Skupščina SKB banke, ki je v lasti francoske skupine Societe Generale, je popolnila devetčlanski upravni odbor. Nova člana sta postala Milan Žiaran, novi glavni izvršni direktor SKB, ter Manica Novak. Po prodaji SKB madžarski banki OTP se bo upravni odbor spremenil.

Kot izhaja iz zapisnika današnje skupščine, bodo upravni odbor banke do prodaje SKB, ki naj bi bila zaključena do pozne jeseni, sestavljali Jean-Philippe Guillaume, Pierre-Yves Demoures, Maria Koytcheva Rousseva, Clara-Elen Grigore, Milorad Katnić, Vojka Ravbar, Andre Gardella ter Žiaran in Novakova.

Po nasprotnem predlogu, ki ga je danes podal Societe Generale, se bo po prodaji SKB upravni odbor spremenil. Funkcijo članov upravnega odbora bodo namreč takrat nastopili Zsolt Barna, Imre Bertalan, Anna Florova Mitkova, Branko Miksa, Draga Cukjati ter Anita Stojčevska. V tem organu pa bodo ob njih do nadaljnjega sedeli še Ravbarjeva, Žiaran ter Novakova.

Francoski bančni velikan Societe Generale, ki je leta 2001 postal lastnik SKB banke, se je po prodajah bank na Hrvaškem, v Srbiji, Albaniji in Bolgariji odločil za izstop s slovenskega trga. Maja je z madžarsko finančno skupino OTP podpisal dogovor o prodaji SKB banke in njenih hčerinskih družb SKB Leasing in SKB Leasing Select. Posel bo zaključen po pridobitvi vseh dovoljenj.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar