FinD - Novice - Bayer prodal znamko Dr. Scholl's za 585 milijonov dolarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.7.2019

Bayer prodal znamko Dr. Scholl's za 585 milijonov dolarjev

Frankfurt, 22. julija (STA) - Nemški farmacevtski in kemični velikan Bayer je sporočil, da je pristal na prodajo znamke izdelkov za nego nog Dr. Scholl's ameriškemu investicijskemu podjetju Yellow Wood Partners. Posel je vreden 585 milijonov dolarjev.

V Bayerju so prepričani, da bo ameriško podjetje, ki se lahko pohvali s številnimi inovativnimi izdelki, znamko Dr. Scholl's še utrdilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Z naslova te znamke je bilo sicer lani ustvarjenih 234 milijonov dolarjev prihodkov.

Bayer v upanju na izboljšanje prihodkov in dobička počasi prodaja dele svoje enote zdravstvene nege, imenovane Consumer Health. Ta med drugim vključuje tudi znamke, kot sta zdravilo proti bolečinam Aspirin in zdravilo za lajšanje prebavnih motenj Alka-Seltzer.

Farmacevtski in kemični velikan izvaja reorganizacijo že vse od lanskega prevzema ameriškega agrokemičnega in biotehnološkega podjetja Monsanto. Za Monsanto je odštel 63 milijard dolarjev.

Ta čas se spopada tudi s tožbami zaradi Monsantovega herbicida Roundup, ker naj bi prispeval k nastanku raka. Sodni spori bi lahko Bayer stali več milijard dolarjev.

Prav zato tudi današnja optimistična novica o prodaji znamke Dr. Scholl's ni vidneje prepričala vlagateljev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar