FinD - Novice - Napetosti v Perzijskem zalivu dvigujejo cene nafte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.7.2019

Napetosti v Perzijskem zalivu dvigujejo cene nafte

Singapur, 22. julija (STA) - Cene nafte so se danes v azijskem trgovanju zvišale, kar je posledica zaostrovanja razmer v Perzijskem zalivu. Iranska revolucionarna garda je namreč v petek med plovbo skozi Hormuško ožino zasegla švedski tanker Stena Impero, ki je plul pod britansko zastavo. Velika Britanija grozi s povračilnimi ukrepi.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom avgusta je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 56,15 dolarja, kar je 52 centov več kot v petek. Sod severnomorske nafte brent s septembrskim dobavnim rokom se je podražil za 91 centov na 63,38 dolarja.

Velika Britanija se še odloča, kako se odzvati na zajetje tankerja v Hormuški ožini. Je pa svoje ladje posvarila pred plutjem po tej pomembni pomorski poti, skozi katero potuje tretjina vsega globalnega izvoza nafte.

Britanski zunanji minister Jeremy Hunt bo z razmerami in morebitnimi vladnimi ukrepi proti Iranu po pričakovanjih popoldan seznanil spodnji dom parlamenta. Po poročanju britanskih medijev London razmišlja o diplomatskih ali gospodarskih ukrepih, med drugim o zamrznitvi iranskega premoženja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar