FinD - Novice - Na mariborskem letališču brez težav znova steklo delo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.7.2019

Na mariborskem letališču brez težav znova steklo delo

Maribor, 19. julija (STA) - Letališče Edvarda Rusjana Maribor, ki je od četrtka v upravljanju državne družbe DRI, je danes začelo obratovati po rednem poletnem urniku, torej od 8.30 do 20. ure. "Delo poteka brez težav. Do 13. ure je na letališču pristalo šest, vzleteli pa sta dve letali. V popoldanskih urah jih pričakujemo še nekaj," so za STA povedali v DRI.

Med letali, ki so danes pristala na tem letališču, je tudi letalo Letalskega centra Maribor, ki skrbi za letalsko obrambo pred točo v severovzhodni Sloveniji. To se je namreč v četrtek zaradi enodnevnega zaprtja letališča začasno preselilo na letališče v Cerkvenjaku, zdaj pa lahko ponovno opravlja svoje delo z domačega terena. Pri ostalih letih je šlo predvsem za zasebna letala.

Mariborsko letališče je bilo v četrtek zaprto, ker se je v sredo iztekel odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem Aerodromom Maribor, novi upravljavec DRI pa še ni pridobil obratovalnega dovoljenja.

Po četrtkovem fizičnem pregledu na letališču je Javna agencija za civilno letalstvo RS izdala dovoljenje za poskusno obratovanje, s tem pa so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje izvajanja dejavnosti letališča in tako je letališče danes znova začelo obratovati.

Letališče bo v upravljanju DRI najkasneje do konca leta 2020, v vmesnem času pa naj bi ministrstvo za infrastrukturo poiskalo trajno rešitev.

DRI je prevzela tudi 24 dosedanjih zaposlenih, zato bodo na letališču delo tudi v prihodnje opravljali isti ljudje, z istimi licencami, na isti infrastrukturi in z istimi priročniki. Dejansko se je torej zamenjala le pogodba o upravljanju.

Podrobnejše informacije o nadaljnjem obratovanju letališča naj bi DRI skupaj z ministrstvom za infrastrukturo predstavila na novinarski konferenci predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar