FinD - Novice - Microsoft z najboljšim poslovnim letom doslej
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.7.2019

Microsoft z najboljšim poslovnim letom doslej

San Francisco, 19. julija (STA) - Ameriški tehnološki velikan je v minulem poslovnem letu, ki se je sklenilo 30. junija, prihodke povečal za 14 odstotkov na 125,8 milijarde dolarjev, medtem ko je bil dobiček v primerjavi s predhodnim letom z 39,2 milijarde dolarjev več kot dvakrat večji. Vodstvo družbe je ocenilo, da je bilo to najboljše poslovno leto doslej.

Microsoft je v svojem četrtem poslovnem četrtletju na letni ravni povečal prihodke za 12 odstotkov na 33,7 milijarde dolarje, čisti dobiček pa za 49 odstotkov na 13,2 milijarde dolarjev. Microsoft je presegel pričakovanja analitikov, glavni izvršni direktor Satya Nadella pa je ocenil, da je bilo minulo poslovno leto rekordno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Microsoftu so rast pripisali uspešnemu sodelovanju s tehnološkimi podjetji na področju storitev v oblaku. Tehnološki velikan pod vodstvom glavnega izvršnega direktorja Nadelle zadnja leta namreč vse več vlaga v storitve v oblaku in zmanjšuje odvisnost od nekoč paradnega konja operacijskega sistema Windows.

Microsoft je poslovne rezultate v San Franciscu objavil v četrtek popoldne, po objavi pa so delnice družbe pridobile 1,4 odstotka in se oblikovale pri 138,35 dolarja. Tržna kapitalizacija ameriškega tehnološkega velikana Microsoft je sicer aprila prvič presegla 1000 milijard dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar