FinD - Novice - Evropska komisija objavila razpis za spodbujanje svobode medijev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.7.2019

Evropska komisija objavila razpis za spodbujanje svobode medijev

Bruselj, 18. julija (STA) - Evropska komisija je danes objavila razpis v vrednosti 4,2 milijona evrov za spodbujanje svobode medijev in raziskovalnega novinarstva v Evropi. Sredstva so del zaveze EU za spodbujanje medijske svobode in pluralizma, so sporočili iz Bruslja.

Razpis sestavljajo trije sklopi, ki bodo spodbujali različna področja svobode medijev.

S prvo pobudo v vrednosti 1,5 milijona evrov bo vzpostavljen vseevropski odzivni mehanizem za omejevanje kršitev in zmanjševanja svobode tiska in medijev v državah članicah in državah kandidatkah. Med drugim bo zagotovil zaščito za novinarje ter nudil praktično pomoč za ogrožene novinarje.

V okviru druge pobude v vrednosti 1,4 milijona evrov bo vzpostavljen sklad za podporo čezmejnemu raziskovalnemu novinarstvu v EU. S sredstvi bodo spodbujali raziskovalne projekte, v katere so vključeni novinarji iz najmanj dveh držav.

Tretji del razpisa v vrednosti 1,3 milijona evrov pa bo namenjen različnim zainteresiranim skupinam za projekte v zvezi s spodbujanjem neodvisnega novinarstva in sodelovanjem novinarjev v državah članicah ter osveščanjem o pomenu medijske svobode in kakovostnega in etičnega novinarstva v EU.

Rok za prijavo na razpis je 27. september, več informacij pa je na voljo na spletni strani https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/media-freedom-and-investigative-journalism-call-proposals

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar