FinD - Novice - Avstralca zavračala plačevanje davkov, ker niso v skladu z božjo voljo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.7.2019

Avstralca zavračala plačevanje davkov, ker niso v skladu z božjo voljo

Hobart, 18. julija (STA) - Bratu in sestri iz Avstralije, ki leta nista plačevala davkov, ker da je to proti božji volji, je vrhovno sodišče Tasmanije v Hobartu odredilo plačilo več kot 2,3 milijona avstralskih dolarjev (1,4 milijona evrov) davčni upravi. Sodnik je izpostavil, da v Svetem pismu ne piše, da davkov ni treba plačevati.

Kristjana Fanny Alida Beerepoot in njen brat Rembertus Cornelis Beerepoot, ki sta oba misijonarja, sta od leta 2011 zavračala plačevanje davkov, češ da bi bil to upor proti Bogu, poročajo lokalni mediji.

Davčnim oblastem sta bila dolžna skoraj 930.000 dolarjev, zato sta se v sredo zagovarjala na sodišču.

Brat je na sodišču vztrajal, da "nikomur ne dolgujeta ničesar, ker sta božja" in da je božji zakon "vrhovni zakon te dežele". Siljenje ljudi v plačevanje davkov po njunem prepričanju slabi njihovo odvisnost od Boga in vodi v "prekletstvo v obliki suš in neplodnosti", poroča britanski BBC.

Če bi se zavezala državi, bi se torej uprla Bogu in s tem kršila prvo božjo zapoved, je dejal.

Sodnik Stephen Holt je ob objavi razsodbe poudaril, da je težava v tem, da v Svetem pismu ni nikjer zapisano "ne boš plačeval davkov". Našel pa je stavek, ki ga je izrekel Jezus - "Dajte cesarju, kar je cesarjevega in Bogu, kar je božjega".

Iz tega je po njegovem mogoče razbrati, "da državni in božji zakoni delujejo v različnih sferah". Priznal pa je, da brat in sestra iskreno in resnično verjameta v to, kar trdita in da ne gre za zvijačo z namenom izogibanja davkom, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Odredil jima je plačilo davkov, obresti in drugih stroškov v višini 2,3 milijona dolarjev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar