FinD - Novice - Evropske borze začele s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.7.2019

Evropske borze začele s padci

London/Frankfurt/Pariz, 17. julija (STA) - Osrednje evropske borze so dan začele z rahlimi padci. Vlagatelji po navedbah tujih tiskovnih agencij premlevajo, ali se utegne ameriška centralna banka v luči spodbudnih makroekonomskih novic odločiti, da obrestne mere ta mesec vendarle ne zniža, vnovič pa so se okrepili tudi strahovi glede brexita brez dogovora.

Frankfurtski indeks DAX je blizu izhodišča, pariški CAC 40 je 0,12 odstotka v minusu, londonski FTSE 100 pa je 0,22 odstotka pod izhodiščem.

Vlagatelji, ki so bili že skoraj prepričani, da bo odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve na seji konec meseca znižal ključno obrestno mero, so zdaj po zadnjih ugodnih objavah iz ameriškega gospodarstva spet bolj skeptični.

Istočasno pa se v luči izjav obeh kandidatov za novega vodjo konservativne stranke in s tem britanskega premierja Borisa Johnsona in Jeremyja Hunta, da irsko varovalo v sporazumu med EU in Združenim kraljestvom zanju ni sprejemljivo, spet krepijo strahovi, da se zna zgoditi črni scenarij izstopa države iz EU brez dogovora.

V rdečem je končala tudi večina indeksov v Aziji. Tokijski indeks Nikkei je izgubil 0,31 odstotka, hongkonški Hang Seng 0,20 odstotka, šanghajski osrednji indeks pa prav tako 0,20 odstotka. Seulski Kospi je končal 0,91 odstotka pod gladino, le sydneyjski All Ordinaries je pridobil 0,42 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar