FinD - Novice - Renault v polletju s skoraj sedemodstotnim padcem prodaje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.7.2019

Renault v polletju s skoraj sedemodstotnim padcem prodaje

Pariz, 16. julija (STA) - Francoski avtomobilski velikan Renault je v prvi polovici leta prodal 1,94 milijona vozil, kar je 6,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Slabšo prodajo v podjetju pripisujejo upočasnitvi na razvijajočih se trgih. Renaultov direktor prodaje Olivier Murguet je sicer prepričan, da bo prodaja v drugi polovici leta boljša.

Kot Renaultovo poročilo povzema francoska tiskovna agencija AFP, je Renault v prvih šestih mesecih slabšo prodajo pripisal tudi gospodarskim sankcijam ZDA proti Iranu ter upočasnitvi prodaje v Argentini, na Kitajskem ter v Turčiji.

"Za drugo polovico leta pričakujemo rast prodaje, predvsem zaradi predstavitve novih modelov vozil," Murgueta povzema AFP. V Rusiji bo Renault začel s prodajo novejših športnih terenskih vozil Arkana, v Indiji bo stekla prodaja sedemsedežnih vozil Tribier, na Kitajskem pa modela City Z-KE. V Evropi je Renault že nadgradil modele, kot so Clio, Captur in električni avtomobil Zoe.

Kot poroča AFP, je Renault v polletju zabeležil boljšo prodajo kot francoski konkurent PSA. Slednji je v ponedeljek poročal, da je v šestih mesecih prodal 1,9 milijona vozil, kar je 12,8 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju.

Globalni avtomobilski trg se je sicer v prvih šestih mesecih leta skrčil za 7,1 odstotka, še dodaja agencija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar