FinD - Novice - Nemška gospodinjstva razpolagajo z rekordnim finančnim premoženjem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.7.2019

Nemška gospodinjstva razpolagajo z rekordnim finančnim premoženjem

Frankfurt, 15. julija (STA) - Finančno premoženje nemških gospodinjstev se je ob začetku leta povzpelo na novo rekordno raven, kažejo danes objavljeni podatki nemške centralne banke. Njihovo bogastvo v obliki denarja, vrednostnih papirjev, depozitov in zavarovalnih zahtevkov je ob koncu prvega četrtletja doseglo skupno 6170 milijard evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Premoženje nemških gospodinjstev se je s tem od konca lanskega leta povečalo za 153 milijonov evrov oz. 2,6 odstotka, ugotavlja centralna banka. V primerjavi s prvim četrtletjem lani se je finančno premoženje nemških gospodinjstev okrepilo za 4,7 odstotka.

Tisti Nemci, ki vlagajo v vrednostne papirje, so pridobili z okrevanjem finančnih trgov. Konec lanskega leta je namreč na borzah vladalo turobno vzdušje, zato se je obseg finančnega premoženja vlagateljev takrat zmanjšal.

Sicer pa nemški državljani še naprej največ premoženja držijo v obliki denarja in bančnih depozitov. Ti obliki denarja sicer ne prinašata velikih obresti, a je denar lastniku hitro na voljo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar