FinD - Novice - Slovenski Messer po letu izgube lani spet pozitivno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.7.2019

Slovenski Messer po letu izgube lani spet pozitivno

Ruše, 14. julija (STA) - Vodilni slovenski proizvajalec tehničnih plinov Messer, ki ima sedež v Rušah in je del nemške skupine Messer, je lani ustvaril 23,3 milijona evrov prihodkov, kar je skoraj tri milijone evrov več kot leto prej. Poslovno leto je podjetje zaključilo z minimalnim dobičkom, potem ko je leto prej sklenilo z nekaj več kot 900.000 evrov čiste izgube.

Kot je razvidno iz letnega poročila, objavljenega na spletni strani Ajpesa, podjetje z okoli 100 zaposlenimi skoraj 97 odstotkov prodaje ustvari na slovenskem trgu, kjer ima okoli 45-odstoten tržni delež.

Prvi mož družbe, ki ima poleg proizvodnje v Rušah obrat tudi v Črnučah, od koder več kot 3500 kupcev v Sloveniji oskrbuje s celotno paleto tehničnih in specialnih plinov, Valentin Ilievski je ob tem povedal, da je bilo leto dinamično, veliko aktivnosti pa je bilo usmerjenih v začetek proizvodnje v kisikarni.

Slednjo so odprli lani v Škofji Loki in v njej zaposlili dodatnih 20 ljudi. V 9500 kvadratnih metrov velik kompleks so vložili več kot 20 milijonov evrov in pri tem sklenili sodelovanje s škofjeloškim Knauf Insulation, potem ko je ta pred tremi leti na eni izmed treh proizvodnih linij kot energent namesto koksa začel uporabljati kisik.

"Prodaja plinov na slovenskem trgu raste, predvsem na področju izvozne industrije. Z investicijo v lastno kisikarno smo smo povečali konkurenčnost in pline še bolj približali našim porabnikom," pravi Ilievski.

Ob omenjeni investiciji je pomemben dogodek lanskega leta tudi sprememba lastništva, saj je avgusta njihovega belgijskega lastnika znotraj skupine zamenjala srbska družba Messer Tehnogas, ki je zdaj novi 91-odstotni lastnik, medtem ko devet odstotkov predstavlja lastni delež družbe.

V njihovi polnilnici v Črnučah so ob tem prenehali s proizvodnjo acetilena, že letos pa naj bi tam vzpostavili moderen logistični center z najsodobnejšo polnilnico plinov. Lastniki so lani slovensko podjetje dokapitalizirali s 5,5 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar