FinD - Novice - Cene nafte nekoliko nižje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.7.2019

Cene nafte nekoliko nižje

Singapur, 15. julija (STA) - Cene nafte so se po rasteh iz prejšnjega tedna v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale. Analitiki padec pripisujejo predvsem objavi podatkov o kitajski gospodarski rasti, ki je bila v drugem četrtletju najpočasnejša v 27 letih. Skrbi jih, da bo počasnejša rast negativno vplivala tudi na povpraševanje po nafti.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena septembra, je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 66,52 dolarja, kar je 20 centov manj kot ob koncu petkovega trgovanja. Teksaška lahka nafta za dobavo v avgustu se pocenila za 28 centov na 59,93 dolarja.

Cene nafte znižuje tudi spor med Veliko Britanijo in Iranom glede iranskega tankerja, ki so ga minuli teden zasegle gibraltarske oblasti zaradi suma, da prevaža nafto v Sirijo, s čimer bi kršil sankcije EU, poročajo tuje tiskovne agencije.

Britanski zunanji minister Jeremy Hunt je v nedeljo iranskemu kolegu Mohamedu Džavadu Zarifu povedal, da bodo iranski tanker izpustili, če bo Teheran zagotovil, da ne bo šel v Sirijo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar