FinD - Novice - Sindikat brniških letaliških gasilcev nezadovoljen s pogajanji za dvig plač
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.7.2019

Sindikat brniških letaliških gasilcev nezadovoljen s pogajanji za dvig plač

Brnik, 10. julija (STA) - Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Svobodni sindikat Aerodrom Ljubljana nista zadovoljna z dosedanjim izidom pogajanj za dvig osnovnih plač, dodatkov k plači in letno usklajevanje plač z rastjo življenjskih stroškov. Podrobnosti bodo predstavniki sindikata pojasnili na petkovi novinarski konferenci.

Kot je danes sporočil sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc, po treh mesecih pogajanj zadnji predlog poslovodstva Fraporta Slovenija niti približno ni zadovoljil pričakovanj zaposlenih.

"Ultimat poslovodstva, da bodo v primeru, če bomo njihov zadnji predlog zavrnili, tokratna pogajanja zaključili, pa nas je prisilil, da o poteku pogajanj, ponudbi poslovodstva in lastnikov Fraport Slovenija ter zahtevah sindikatov, seznanimo tudi širšo slovensko javnost," je zapisal Švarc.

Na petkovi novinarski konferenci na Brniku bodo tako predstavili potek trimesečnega pogajalskega procesa, pričakovanja zaposlenih in zahteve sindikatov, ponudbo poslovodstva družbe ter poslovne rezultate Fraporta Slovenija, ki, kot poudarjajo, v vseh pogledih močno presegajo ekonomski položaj zaposlenih v družbi.

Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Svobodni sindikat Aerodrom Ljubljana sta bila lani nezadovoljna tudi z novo podjetniško kolektivno pogodbo, pri čemer sta na domnevne kršitve pravic delavcev aprila opozorila tudi s protestnim shodom. Vodstvo družbe je vse njihove očitke odločno zavrnilo. Spor pa se je končal lanskega julija s podpisom aneksa h kolektivni pogodbi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar