FinD - Novice - Furs v nadzor obračuna DDV v dejavnosti spletne trgovine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.7.2019

Furs v nadzor obračuna DDV v dejavnosti spletne trgovine

Ljubljana, 10. julija (STA) - Furs bo v drugi polovici leta poostril nadzor nad pravilnostjo obračunavanja DDV v dejavnosti spletne trgovine v povezavi s stalnimi poslovnimi enotami v Sloveniji ter pri kurirskih in drugih službah v Sloveniji, ki za te zavezance opravljajo storitve. Za to se je odločil, ker je na tem področju ugotovil številne nepravilnosti.

Kot so sporočili iz Finančne uprave RS (Furs), so našli več primerov, v katerih so družbe s sedežem v tujini poslovale prek stalnih poslovnih enot, ki v Sloveniji niso bile registrirane, pri tem pa ni bilo obračunanih in plačanih ustreznih dajatev.

Eden od zaznanih načinov poslovanja je, da zavezanec s tujo identifikacijsko številko za DDV preko spletnih strani oglašuje in prodaja različne izdelke, pri tem pa ima v Sloveniji stalno poslovno enoto, za katero se tu opravljajo na primer pakiranje, skladiščenje, oddaja paketov kurirskim službam ipd.

V Fursu opozarjajo, da so kurirske službe dolžne presoditi, ali njihove storitve uporablja stalna poslovna enota v Sloveniji in v tem primeru obračunati DDV. Tisti, ki opravljajo poštno in kurirsko dejavnost in niso pravilno obračunavali DDV, lahko obračune popravijo.

A to lahko storijo le do začetka davčnega inšpekcijskega nadzora, do vročitve odmerne odločbe, do začetka postopka o prekršku oz. kazenskega postopka. Če zavezanec sam popravi nepravilno obračunani DDV, se razbremeni odgovornosti za prekršek, so še dodali na Fursu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar