FinD - Novice - EBRD vlaga v sklad zasebnega kapitala za naložbe v nekdanji Jugoslaviji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.7.2019

EBRD vlaga v sklad zasebnega kapitala za naložbe v nekdanji Jugoslaviji

London, 09. julija (STA) - Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo vložila 10 milijonov evrov v novoustanovljeni sklad zasebnega kapitala Invera, ki bo izvajal naložbe lastniškega kapitala v zasebna podjetja v Sloveniji, na Hrvaškem, v BiH, Srbiji in Črni gori, so sporočili iz EBRD. Sklad sicer cilja na 100 milijonov vpisanega kapitala.

Sklad s polnim imenom Invera Equity Partners, ki je registriran v Zagrebu, želi sredstva zbrati z mobilizacijo institucionalnih investitorjev iz regije.

V EBRD so ob napovedi vložka zapisali, da ima regija nekdanje Jugoslavije močan podjetniški potencial, ki pa ga pogosto zavira težaven dostop predvsem malih in srednjih podjetij do virov financiranja. Z investicijo v sklad Invera odgovarjamo na ta izziv, so navedli v mednarodni finančni ustanovi s sedežem v Londonu.

Sklad se bo posvetil predvsem naložbam v živilskopredelovalni sektor, predelovalno industrijo, sektor IKT, storitve in gostinstvo ter turizem. Sklad cilja na raznolik nabor naložb v povprečni višini med štirimi in 12 milijoni evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar