FinD - Novice - Za čezmejno digitalno povezovanje 25 milijonov evrov evropskih sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.7.2019

Za čezmejno digitalno povezovanje 25 milijonov evrov evropskih sredstev

Bruselj, 08. julija (STA) - Evropska komisija je objavila drugi razpis v okviru telekomunikacijskega programa Instrumenta za povezovanje Evrope. Sredstva iz razpisa v vrednosti 25 milijonov evrov bodo namenjena evropskim javnim upravam in podjetjem, da se povežejo z vseevropskimi digitalnimi platformami in zagotovijo čezmejno interoperabilnost storitev.

Razpis zajema šest področij. Kibernetski varnosti je namenjenih 10 milijonov evrov, e-zdravju pet milijonov evrov, e-javnemu naročanju en milijon evrov, portalu evropskega e-pravosodja tri milijone evrov, javnim odprtim podatkom pet milijonov evrov in novi evropski platformi o digitalnih spretnostih en milijon evrov, so sporočili iz Bruslja.

Prijavitelji morajo do 14. novembra 2019 oddati predloge projektov, ki bodo prispevali k izboljšanju življenja ljudi v Evropi, delovanja podjetij in javnih uprav ter dokončanju enotnega digitalnega trga. V sredo bo tudi virtualni informativni dan.

Telekomunikacijskemu programu Instrumenta za povezovanje Evrope je v obdobju 2014-2020 namenjena ena milijarda evrov. 870 milijonov evrov je bilo že dodeljenih za uvajanje digitalnih rešitev, ki bodo po navedbah Evropske komisije utrle pot digitalizaciji in čezmejni operabilnosti javnih storitev v EU.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar