FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.7.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 03. julija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Istrabenz je danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je z Družbo za upravljanje terjatev bank 28. junija podpisala drugi dodatek k sporazumu o finančnem prestrukturiranju družbe Istrabenz s 16. julija lani. Z njim sta pogodbeni stranki spremenili roke za prodajo naložb in dogovorili možne načine reševanja insolvence družbe Istrabenz, so navedli.

Portoroški hotel Kempinski Palace in hrvaški Kempinski Hotel Adriatic sta dobila novega skupnega direktorja. To je postal Nemec Kai Behrens, ki je pred tem vodil Kempinski Hotel Chengdu na Kitajskem, poroča spletni portal The Budapest Times. Behrens napoveduje prizadevanja za nadaljnjo rast in utrditev položaja v regiji. Leta 2008 odprti Kempinski Palace Portorož med drugim ponuja 181 sob in šest konferenčnih dvoran.

Predsednik uprave Krke Jože Colarič je družbo obvestil, da je na podlagi zbranih pooblastil delničarjev pridobil glasovalne pravice izključno za glasovanje na skupščini delničarjev Krke, ki bo v četrtek. Po pridobitvi ima neposredno 22.500 glasovalnih pravic v delnicah, kar predstavlja 0,07 odstotka glasovalnih pravic, in posredno 2.809.462 glasovalnih pravic v delnicah na podlagi zbranih pooblastil za glasovanje na skupščini, kar predstavlja 8,57 odstotka glasovalnih pravic. Po skupščini se delež glasovalnih pravic vrne na stanje pred pridobitvijo glasovalnih pravic za glasovanje na skupščini, so prek Ljubljanske borze sporočili iz Krke.

Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Iztok Purič je danes na Brdu pri Kranju nagovoril udeležence konference Sistemsko oblikovanje za krožne politike, ki jo je kot partner v projektu Retrace gostila služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Gre za zaključni dogodek projekta, ki ga s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj podpira program Interreg Europe, so sporočili s službe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar