FinD - Novice - Gorenjska banka za dividende namenja 12 milijonov evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.7.2019

Gorenjska banka za dividende namenja 12 milijonov evrov

Kranj, 03. julija (STA) - Srbska AIK banka, ki je od konca aprila edina lastnica Gorenjske banke, je na torkovi skupščini Gorenjske banke sklenila, da se od lanskega bilančnega dobička v višini 18,9 milijona evrov za dividende nameni 12 milijonov evrov. Dividenda bo tako znašala 33,75 evra na delnico, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Delničar je sklenil, da preostanek bilančnega dobička v znesku 6,9 milijona evrov ostane nerazdeljen v zadržanem dobičku, od katerega 4,3 milijona evrov ostane na razpolago banki za neomejeno in takojšno uporabo za kritje tveganj ali izgub, kakor hitro te nastanejo.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu za lani podelila razrešnico. Sprejela je tudi nekaj sprememb statuta. Med drugim je določila, da ima nadzorni svet, ki je sedaj šestčlanski, najmanj tri in največ sedem članov, uprava, ki je sedaj dvočlanska, pa najmanj dva in največ pet članov.

Gorenjska banka je lani ustvarila 20,68 milijona evrov dobička pred davki, kar je enkrat več kot predlani. Čisti dobiček je lani dosegel 17,1 milijona evrov, medtem ko ga je bilo predlani za 6,5 milijona evrov. Bilančna vsota je konec lanskega leta dosegla 1,83 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar