FinD - Novice - Večina obtoženih goljufije na škodo EU pred sodišče šele septembra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.7.2019

Večina obtoženih goljufije na škodo EU pred sodišče šele septembra

Koper, 03. julija (STA) - Na Okrožnem sodišču v Kopru bi danes morali začeti s predobravnavnimi naroki v sojenju prvoobtoženi Majdi Peroša in še šestim fizičnim oz. pravnim osebam zaradi goljufije na škodo EU, in sicer naj bi šlo za napihovanje računov ob nabavi fotovoltaičnih celic. Zaradi odsotnosti obtoženih naroka niso opravili, večina se bo zagovarjala septembra.

Poleg Majde Peroša so se med obtoženimi znašli še Marko Škrlj in Devid Palčič, sicer direktor hrpeljske Robotine. Od pravnih oseb so obtožena še podjetja Rin Plus v stečaju, Robotina, Soldin in Škrlj Kovinska oprema.

Obtoženi naj bi sodelovali pri goljufiji na škodo Evropske unije, in sicer naj bi dve od omenjenih družb prek evropskega projekta dobili sredstva za pridobitev fotovoltaičnih celic, dejansko pa naj bi celice zanje nabavila Robotina, pri vsem skupaj pa naj bi napihnili račune.

Sodnica Melita Černe je danes lahko ugotovila le, da z izjemo odvetnika družbe Rin Plus nihče od obtoženih ni pristopil k predobravnavnemu naroku, pri čemer je večina obtoženih vmes zaprosila za preložitev naroka. Sodišče tako naroka ni opravilo, saj zanj ni bilo podanih pogojev.

Zato pa naj bi že ta petek pred sodišče stopila prvoobtožena Majda Peroša. Za druge obtožene je sodišče določilo predobravnavne naroke v začetku septembra.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar