FinD - Novice - Na čelu SKB banke od danes Milan Žiaran
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.7.2019

Na čelu SKB banke od danes Milan Žiaran

Ljubljana, 01. julija (STA) - SKB banka je z današnjim dnem dobila nadomestnega glavnega izvršnega direktorja. Andreja Gardello je na čelu banke, ki je v postopku prodaje, nadomestil Milan Žiaran. Žiaran je bil zdaj v SKB banki glavni direktor za tveganja. Gardella je medtem sprejel drugo delovno zadolžitev v okviru lastnika SKB, to je skupine Societe Generale.

Žiaran je poklicno pot začel leta 1996 v Komerčni banki v Pragi, ki je pozneje postala sestavni del skupine Societe Generale. Odtlej je v skupini delal v Parizu, Pragi in Bukarešti, leta 2016 pa je bil v banki SKB v Ljubljani imenovan za glavnega direktorja za tveganja.

Upravni odbor SKB banke je sicer za 23. julij sklical skupščino delničarjev, na kateri bi v devetčlanski upravni odbor za štiriletni mandat imenovali Žiarana in Manico Novak.

Hkrati bodo delničarji zaradi postopka prevzemanja banke s strani madžarske banke OTP sprejeli odstopne izjave obstoječih članov upravnega odbora. Enako odstopno izjavo bosta ponudila tudi Žiaran in Novakova.

V nadaljevanju bo skupščina odločala o sklepu, da se po zaključenem prevzemu banke isti ljudje vnovič imenujejo v upravni odbor.

Francoski bančni velikan Societe Generale je maja z madžarsko finančno skupino OTP podpisal dogovor o prodaji SKB banke in njenih hčerinskih družb SKB Leasing in SKB Leasing Select. Kakšna je višina kupnine, v Societe Generale niso razkrili. OTP, ki je bila tudi med najresnejšimi interesenti za nakup Abanke, bo tako vstopila na slovenski trg.

Posel bo po navedbah Societe Generale zaključen po odobritvi obeh bančnih regulatorjev, Banke Slovenije in Evropske centralne banke, ter varuha konkurence.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar