FinD - Novice - Cene nafte navzdol
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.6.2019

Cene nafte navzdol

Singapur, 28. junija (STA) - Cene nafte so se danes znižale. Vlagatelji pričakujejo ponedeljkovo zasedanje skupine proizvajalk nafte Opec+, ki bodo na Dunaju razpravljale o obsegu proizvodnje v drugem letošnjem polletju, izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent z avgustovskim dobavnim rokom je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 66,10 dolarja, kar je 45 centov manj kot v četrtek. Zahodnoteksaška nafta z avgustovskim dobavnim rokom se je pocenila za 32 centov na 59,11 dolarja.

Članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in nekatere druge večje proizvajalke, vključno z Rusijo - t.i. skupina Opec+ - bodo v začetku prihodnjega tedna razpravljale o proizvodnih kvotah.

Članice Opeca in deset nečlanic kartela so prejšnje leto sklenile, da bodo v prvih šestih mesecih letos proizvodnjo skupno oklestile za 1,2 milijona sodov dnevno. S tem so svetovno zalogo oklestile za več kot odstotek. Na julijskem srečanju bodo države proizvajalke razpravljale o tem, ali dogovor podaljšajo do decembra.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar