FinD - Novice - V prvem četrtletju zasebno potovala četrtina Slovencev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.6.2019

V prvem četrtletju zasebno potovala četrtina Slovencev

Ljubljana, 27. junija (STA) - V prvem četrtletju je bilo po podatkih statističnega urada na vsaj enem zasebnem potovanju okoli 436.000 ali 25 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih vsaj 15 let. Vseh zasebnih potovanj so statistiki našteli 656.000, kar je en odstotek več kot v enakem lanskem obdobju. Povprečni dnevni izdatki na teh potovanjih so znašali okoli 69 evrov na osebo.

Kot so sporočili iz statističnega urada, je bilo število zasebnih potovanj za tri odstotne točke večje kot v prvem četrtletju lanskega leta. V Sloveniji so turisti opravili okoli 44 odstotkov zasebnih potovanj, v tujini pa okoli 56 odstotkov.

Zasebno potovanje v tem obdobju je trajalo povprečno 3,3 prenočitve. V Sloveniji je zasebno potovanje v povprečju trajalo 2,4 prenočitve, v tujini 4,1 prenočitve.

Povprečni dnevni izdatki na zasebnih potovanjih v tem obdobju so znašali okoli 69 evrov na turista (v Sloveniji 48 evrov, v tujini 78 evrov). Povprečno največ denarja na dan je porabil turist, ki je bival v hotelu ali podobnem objektu (104 evrov), povprečno najmanj pa turist, ki je bival v lastnem počitniškem bivališču (22 evrov).

Na nobeno zasebno potovanje se v prvem četrtletju ni odpravilo okoli 1,3 milijona ali 75 odstotkov prebivalcev Slovenije, starih 15 ali več let. Kot so še zapisali na statističnem uradu, 35 odstotkov teh prebivalcev ni potovalo zaradi pomanjkanja časa, 22 odstotkov iz finančnih razlogov, 18 odstotkov pa iz zdravstvenih razlogov.

Za 15 odstotkov ta letni čas ni bil primeren za potovanje, 11 odstotkov pa jih ni čutilo potrebe po potovanju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar