FinD - Novice - Kolegij za skrajšani postopek obravnave treh zakonskih predlogov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.6.2019

Kolegij za skrajšani postopek obravnave treh zakonskih predlogov

Ljubljana, 26. junija (STA) - Kolegij predsednika DZ je na današnji seji potrdil predloge za skrajšani postopek obravnave treh zakonskih predlogov. Gre za predlog novele zakona o nepremičninskem posredovanju dopolnitev zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank in predlog novele zakona o davku na dodano vrednost.

Poslanec Levice Miha Kordiš je v imenu predlagateljev skrajšanega postopka obravnave dveh zakonskih predlogov pojasnil, da gre za manj zahtevne spremembe.

S predlogom novele zakona o nepremičninskem posredovanju tako med drugim predlagajo omejitev provizije pri oddajanju stanovanj v najem na največ štiri odstotke pogodbene vrednosti oz. na ne več kot eno najemnino. Z dopolnitvami zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank pa predlagajo neodplačen prenos prostih nepremičnin, s katerimi operira Družba za upravljanje terjatev bank, na stanovanjski sklad.

Prisotni predstavniki poslanskih skupin so na kolegiju potrdili predloge za obravnavo po skrajšanem postopku. Je pa vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović v zvezi z dopolnitvami zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank pripomnil, da je njihov cilj sicer enak, a da so poti različne.

Pod predlog novele zakona o davku na dodano vrednost so se podpisali vsi poslanke in poslanci DZ, prvopodpisani pa je vodja poslanske skupine LMŠ Golubović. Novela predvideva znižanje davka na knjige in druge publikacije na fizičnih nosilcih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar