FinD - Novice - Apple Pay tudi v Sloveniji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.6.2019

Apple Pay tudi v Sloveniji

Ljubljana, 26. junija (STA) - Imetniki Applovih naprav, ki uporabljajo plačilno kartico Mastercard, v Sloveniji in še 12 drugih evropskih državah lahko od danes plačujejo z mobilno denarnico Apple Pay, so sporočili iz Mastercarda.

Kupci lahko z Apple Pay svoje iphone, Applove ure, ipade in imace uporabljajo za plačila v trgovinah, na spletnih straneh in v aplikacijah.

Storitev je od danes na voljo imetnikom kartic Mastercard v Bolgariji, na Cipru, v Estoniji, Grčiji, na Hrvaškem, v Latviji, Liechtensteinu, Litvi, na Malti, Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem in v Sloveniji. Ponujajo jo banke Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Monese, N26, Revolut, Slovenska sporitelna in Unicredit Bank.

V Sloveniji Mastercard storitev zagotavlja v sodelovanju z N26, Monese in Revolut, so dodatno pojasnili v Mastercardu.

Kot pojasnjujejo v Mastercardu, Storitev digitalnih možnosti Mastercard (Mastercard Digital Enablement Service - MDES) uporablja napredne tehnologije plačevanja - EMV, tokenizacijo in kriptografijo - za zagotavljanje integritete podatkov o imetniku kartice.

Ob uporabi kreditne ali debetne kartice z Apple Pay se številka kartice ne shrani ne na napravi ne na Applovih strežnikih, ampak sistem napravi dodeli unikatno namensko številko (Device Account Number), ki se šifrira in varno shrani v elektronskem čipu kartice. Vsaka transakcija se potrdi z uporabo enkratne dinamične varnostne kode - z uporabo kamere in prepoznavo obraza (Face ID), čitalnika prstnih odtisov (Touch ID) ali z geslom naprave.

"Zelo me veseli, da lahko v sodelovanju z družbo Apple in našimi partnerji iz bančnega sektorja imetnikom kartic Mastercard ponudimo inovativno storitev Apple Pay. Evropa je v ospredju brezstične evolucije, saj je vsaka druga transakcija na kontinentu brezstična," je dejal poslovni direktor družbe Mastercard v Sloveniji Luka Gabrovšek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar