FinD - Novice - Proizvodnja in poraba elektrike maja večji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.6.2019

Proizvodnja in poraba elektrike maja večji

Ljubljana, 26. junija (STA) - Neto proizvodnja električne energije se je maja v primerjavi z aprilom povečala za 16 odstotkov na 1400 gigavatnih ur (GWh), njena poraba pa za dva odstotka na 1179 GWh, kažejo podatki državnega statističnega urada.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je povečala za 36 odstotkov, v termoelektrarnah za 10 odstotkov, v jedrski elektrarni Krško pa za tri odstotke.

Večji proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi večja poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv maja večja za šest odstotkov.

Maja je Slovenija uvozila 721 GWh, izvozila pa 912 GWh elektrike.

Statistiki so maja zaznali porast oskrbe s petrolejskim gorivom za reaktivne motorje za 35 odstotkov, črnim premogom in antracitom za 22 odstotkov, drugimi naftnimi proizvodi za 20 odstotkov, rjavim premogom in lignitom za 16 odstotkov ter koksom za sedem odstotkov.

Oskrba z ekstra lahkim kurilnim oljem se je medtem zmanjšala za 18 odstotkov, utekočinjenim naftnim plinom za 15 odstotkov ter motornim bencinom in zemeljskim plinom za šest odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar