FinD - Novice - Evropske borze začele nižje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.6.2019

Evropske borze začele nižje

Frankfurt/Pariz/London, 26. junija (STA) - Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi se v začetnem delu današnjega trgovanja znižujejo. Vlagatelje skrbi napetost med ZDA in Iranom, negotovi so glede ameriško-kitajskega trgovinskega spora, poleg tega je splahnelo upanje, da bi lahko v ZDA naslednji mesec močneje znižali obrestne mere.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju z evrom Eurostoxx 50 je bil okoli pol ure po odprtju trga na 0,26 odstotka nižji ravni kot ob koncu trgovanja v torek.

Frankfurtski indeks DAX je izgubljal 0,28 odstotka, pariški CAC 40 0,26 odstotka, londonski FTSE 100 pa 0,14 odstotka.

Na Dunaju je bil ATX nižje za 0,19 odstotka, milanski FTSE MIB je beležil 0,26-odstotni padec, züriški SMI je bil 0,53 odstotka pod izhodiščem.

V Aziji so se indeksi gibali neenotno. Tokijski Nikkei 225 je izgubil 0,51 odstotka in šanghajski SSE Composite 0,19 odstotka, na drugi strani je hongkonški Hang Seng pridobil 0,07 odstotka, seulski Kospi 0,01 odstotka, rahlo nad gladino je tudi singapurski STI z 0,02-odstotno rastjo.

Vlagatelje po poročanju francoske tiskovne agencije AFP skrbi zaostrovanje politične napetosti med ZDA in Iranom. Čakajo tudi na srečanje med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in kitajskim predsednikom Xi Jinpingom.

Medtem ko so na trgu pričakovali, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed) naslednji mesec prvič po desetletju znižala obrestne mere, je to upanje v torek splahnelo. Predsednik Feda Jerome Powell je izpostavil slabše obete za ameriško gospodarstvo, a dejal, da na zadnje podatke ne bodo "pretirano reagirali". Tudi član odbora za odprti trg Feda James Bullard, ki se je na zadnjem zasedanju zavzel za znižanje ključne obrestne mere, je za Bloomberg dejal, da bi bilo znižanje za 0,50 odstotne točke - na kolikor so upali vlagatelji - pretirano, je poročala AFP.

Evro je glede na dolar malenkost izgubil. Na borzi v Frankfurtu je bilo treba nekaj pred 10. uro za en evro odšteti 1,1367 dolarja, kar je 0,02 odstotka manj kot ob koncu trgovanja v torek.

Zlato se je danes pocenilo. Na borzi v Frankfurtu je cena za 31,1-gramsko unčo trenutno pri 1409,15 doalrja, kar je 0,99 odstotka manj kot ob koncu trgovanja v torek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar