FinD - Novice - Slovenija in Italija s pomočjo Eurojusta razkrili obsežno utajo davkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.6.2019

Slovenija in Italija s pomočjo Eurojusta razkrili obsežno utajo davkov

Rim, 24. junija (STA) - Slovenski in italijanski organi pregona so v skupni akciji, ki jo je podprl Eurojust, razkrili shemo goljufij na področju utaje davkov pri trženju tehnoloških in računalniških izdelkov v pokrajini Kampanija. Pri tem so italijanske oblasti zasegle skoraj 84 milijonov evrov, so danes sporočili iz Eurojusta.

Zaradi domnevne utaje davkov s pomočjo sistema tako imenovanega davčnega vrtiljaka preiskujejo 49 osumljencev.

V akciji je sodelovala skupna preiskovalna skupina, ki jo je podprla Evropska agencija za pravosodno sodelovanje, preiskava pa je potekala v sodelovanju z neapeljskim državnim tožilstvom in slovenskim specializiranim državnim tožilstvom.

Preiskave so izvedli v šestih podjetjih v Italiji. Slovenski pravosodni organi so v okviru akcije izdali dva evropska preiskovalna naloga, ki sta omogočila čezmejno zbiranje dokazov, so sporočili iz Eurojusta.

V obsežni sistemu tako imenovanega davčnega vrtiljaka je bilo z namenom utaje davkov izdano večje število računov za neobstoječe transakcije v skupni višini skoraj 500 milijonov evrov. Za to so osumljenci ustanovili lažna podjetja. Preiskava je pokazala, da je bil sedež lažnih podjetij v Sloveniji in Estoniji, so sporočili iz Eurojusta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar